Inovativnost in tradicija - Brezavšček d.o.o. slovi kot eno najuspešnejših podjetij v Sloveniji. Lani je minilo 50 let odkar so Brezavščkovi na sedanji lokaciji v Kromberku začeli z gradnjo doma in delavnice. Sicer pa je Mirko Brezavšček začel z obrtjo že davnega leta 1957 v rodnih Vratih pri Čepovanu. Danes podjetje vodi njegov sin Marko, ki je bil lani eden od petih nominirancev za prestižni naslov Obrtnik leta Slovenije.

Vir: Revija Delavec, št. 5, maj 2011

 

Dober glas, ki je segel dlje od Primorske - če v Novi Gorici vprašate po Brezavščkovih, vam bodo domačini zagotovo znali pokazati pot, vsi po vrsti pa bodo prijazno pristavili, da povprašujete po eni od najbolj pridnih, delavnih družin. Sami se bodo temu le skromno nasmehnili in rekli, da je to zato, ker imajo radi kamen.

Vir: Naša žena, priloga Podjetniške novice, 1/97

 

Zlati ceh - Na mednarodnem obrtnem sejmu v Celju si je z najvišjo nagrado obrtne zbornice Slovenije - zlati ceh - prislužilo kamnoseško podjetje Brezavšček iz Kromberka. Priznanje jim je prinesla dvotonska kamnita fontana.

Vir: Primorske novice

 

"Zaslišanje" - vpogled v dobre podjetniške prakse - Marko Brezavšček je požel veliko zanimanje z zamislijo o "družinski ustavi", ki bi po njegovem mnenju, v obliki splošnega priročnika, lahko koristila mnogim in jim pomagala rešiti vsaj 60% težav v družinskih podjetjih.

Vir: Podjetniške novice, junij 2010

 

Kulturi odpreti vrata - slovestnosti ob letošnjem občinskem prazniku so potekale v prenovljenem Kulturnem domu v Bukovici, ki so ga ob tej priložnosti odprli in izročili lokalni skupnosti v uporabo. Dom, ki smo ga grafično predstavili že v prejšnji številki, ima po prenovitvi dve dvorani, večjo s 320 sedeži in manjšo, ki nosi imen po slikarju Zoranu Mušiču. Prenovljena notranjost je dobila povsem drugačen izgled, novo dimenzijo.

"...bi poleg sodelujočih izvajalcev izpostavila kamnoseštvo Brezavšček in njihovega Tomaža, s katerim sva se lotila kamnitih tal in kljub trudu uživala v nastajanju kamnite grafike".

Vir: Občinski list, glasilo občine Renče-Vogrsko, junij 2010

 

OZS je že osmič podelila svoje najvišje priznanje - na večerni slovesnosti v okviru Dni obrti in podjetništva v Portorožu sta predsednik državnega sveta Republike Slovenije mag. Blaž Kavčič in podpredsednik OZS Štefan Pavlinjek podelila letošnje priznanje Obrtnik leta.

Vir: Obrtnik, 05/2010

 

Družinsko podjetje kamnoseštvo Brezavšček - kot eno najuspešnejših podjetij v kamnoseški dejavnosti je Brzavšček d.o.o. poznano po vsej Sloveniji in letos mineva 50 let, odkar so na sedanji lokaciji v Kromberku začeli gradnjo doma in delavnice. Sicer pa je Mirko Brezavšček začel z obrtjo že davnega leta 1957 v rodnih Vratih pri Čepovanu. Danes podjetje vodi njegov sin Marko, ki je bil letos kot uspešen obrtnik med petimi nominiranci za prestižen naslov Obrtnik leta Slovenije.

Vir: Stran, glasilo Kromberka in Lok, št.7, junij 2010

Inovativnost in tradicija - Revija Delavec, št. 5, maj 2011
Dober glas, ki je segel dlje od Primorske - Naša žena, priloga Podjetniške novice, 1/97
Zlati ceh mednarodni obrtni sejm Celje - Primorske novice
"Zaslišanje" - vpogled v dobre podjetniške prakse - Podjetniške novice, junij 2010

Družinsko podjetje

Družinsko podjetje Brezavšček d.o.o. se je od skromnih začetkov leta 1957 z ljubeznijo do kamna in ustvarjalno strastjo razvilo v vrhunsko kamnoseštvo.

ŽE OD LETA 1957

Z individualnim pristopom in sproščeno komunikacijo bomo, skupaj z vami, poiskali najprimernejše in celovite rešitve za uresničitev vaših želja.